Lente Fair - 2 t/m 5 apr 2020 Rotterdam Ahoy

Lente Fair
2 t/m 5 apr 2020
Rotterdam Ahoy

Witte sneakers schoonmaken

Witte sneakers schoonmaken: zo blijven ze wit

Witte sneakers worden snel vies

Witte sneakers zijn een ware fashion statement. Waar je vroeger alleen witte schoenen in het voorjaar droeg, kunnen witte sneakers het hele jaar door gedragen worden. Het enige nadeel van witte sneakers is dat ze zo snel vies worden. Maar gelukkig kun je witte sneakers heel makkelijk schoonmaken!

In de wasmachine

Witte sneakers kun je gewoon in de wasmachine wassen. Haal het ergste vuil met een droge zachte doek of zachte borstel weg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zool. Haal de veters eruit en stop de sneakers en veters dan in een kussensloop en was ze mee met de witte was op 30 graden. Leg ze ondersteboven op een droogrek om te drogen en de volgende dag zijn ze weer als nieuw. Let er wel op dat je ze nooit in zonlicht laat drogen, want dan kunnen de sneakers verkleuren en dat wil je juist niet!

In een emmer met sop

Durf je de wasmachine toch niet aan? Haal het ergste vuil met een droge zachte doek of zachte borstel weg. Vul dan een emmer met water en shampoo of wasmiddel. Haal de veters uit de sneakers en dompel de sneakers onder en borstel de ergste vlekjes met een handborstel of tandenborstel voorzichtig weg. Borstel rustig en niet te hard want het is zonde als je je sneakers beschadigd. Nadat de vlekken weggepoetst zijn dompel je de sneakers weer onder en laat ze dan uit de zon drogen.

Met een tandenborstel

Wil je niet dat je witte sneakers heel nat worden? Dan kan je met een droge zachte doek het ergste vuil verwijderen. Maak dan de sneakers een beetje nat. Maak een sopje met wat water en shampoo of wasmiddel. Dan pak je een tandenborstel en doop je de tandenborstel in het sopje en borstel voorzichtig de vlekken. Niet te hard borstelen want dan kunnen je witte sneakers beschadigen. Gaan de vlekken niet weg? Dan kun je wat tandpasta gebruiken. Als je alle vlekken hebt gehad, spoel je de sneakers af met het sopje en laat je ze (uit de zon) drogen.

Witte sneakers schoonmaken

Het schoonmaken van witte sneakers is heel eenvoudig, maar je moet wel durven. Niet iedereen durft zijn of haar sneakers in de wasmachine te wassen. Doe wat voor jou goed voelt. Begin anders met een tandenborstel en als je merkt dat dit best goed gaat, probeer je het de volgende keer met een sopje. Als ook dat goed gaat kan je voor de wasmachinemethode gaan.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Blijf op de hoogte!

Gratis tickets, aanbiedingen en fun direct in je e-mail!