Lente Fair - 2 t/m 5 apr 2020 Rotterdam Ahoy

Lente Fair
2 t/m 5 apr 2020
Rotterdam Ahoy

Verbrande huid

Verbrande huid? Met deze tips herstel je sneller!

Je hebt een heerlijk dagje genoten van de zon en je ingesmeerd met zonbescherming. Helaas ben je toch verbrand en wil je zo snel mogelijk van de verbrande huid af. Met deze tips herstel je sneller van je verbrande huid:

Drink veel water

Je zal hierdoor niet sneller van je verbrande huid af zijn, maar er is een grote kans dat je door de verbranding een vochttekort hebt. Vermijd daarom alcoholische dranken en drink heel veel water.

Koel je huid in bad

Je eerste reactie is misschien om onder de koude douche te gaan staan. Maar dit kan juist averechts werken. Je kunt beter een bad vol laten lopen met koud water en daarin gaan zitten. Fijn is het niet, maar een verbrande huid is ook niet fijn. Door het bad koelt je huid af en zal je je na het bad beter voelen. Wrijf je niet droog als je uit bad stapt, maar dep je huid droog.

Gebruik een koud Kompres

Heb je geen bad? Gebruik dan een koud kompres of koelelementen van bijvoorbeeld een koelbox. Heb je dit niet in huis? Je hebt vast een zak diepvriesgroenten in de vriezer liggen. Een zag bevroren doperwten werkt perfect om de huid te koelen.

Koel je huid met komkommer

Ook met komkommer kan je de verbrande huid koelen. Als je de komkommer eerst even in de koelkast legt en dan in plakken snijdt, is het helemaal lekker en verzachtend. De komkommer helpt ook om het vochttekort aan te vullen. Geen komkommer in huis? Aardappel heeft dezelfde werking. Ook in plakken op de verbrande huid leggen en je zal merken dat het snel minder wordt.

Aftersun

Aftersun is gemaakt voor het gebruik na blootstelling aan de zon. In aftersun zitten hydraterende stoffen die zorgen voor een intense hydratatie van de huid. En juist de verbrande huid heeft dit nu hard nodig. Ook werkt aftersun verkoelend en kalmeert het je huid. Smeer je huid na het bad of het koelen met een kompres of komkommer in met aftersun. Heb je geen aftersun in huis? Smeer je dan in met een hydraterende crème die niet vettig is en waar geen parfum in zit.

Blijf van de velletjes af

Als je verbrand bent zal je ook gaan vervellen. Blijf van deze velletjes af. Als je eraan gaat pulken of de vellen lostrekt kan je je huid beschadigen en dit kan gaan ontsteken. En dat is niet alles, je kan er ook lelijke littekens aan overhouden.

Vermijd de zon

Zolang je huid nog niet hersteld is van de zonverbranding is het verstandig om de zon te vermijden. Je huid kan deze nieuwe zonnestralen nu nog niet aan. Het heeft rust en verzorging nodig zodat het helemaal kan herstellen.

Geef je huid de tijd om te herstellen

Je verbrande huid heeft echt wel wat te verduren gehad. En het kost tijd om te herstellen. Gun je huid die tijd ook. Verwacht niet dat je binnen een dag niet meer rood bent. Ons lichaam kan bijzondere dingen, maar het heeft tijd nodig. Drink water, koel en verzorg je huid. En voor je het weet kan jij weer genieten van de zon. Maar vergeet niet: smeer je in met zonnebrandcrème.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Blijf op de hoogte!

Gratis tickets, aanbiedingen en fun direct in je e-mail!