Lente Fair - 2 t/m 5 apr 2020 Rotterdam Ahoy

Lente Fair
2 t/m 5 apr 2020
Rotterdam Ahoy

Muggenbeet

Last van jeukende muggenbeten? Met deze tips niet meer!

Muggen zijn vervelend

Muggen. Wat heb je eraan? Behalve dat ze heel vervelend zoemen, zorgen ze ook nog eens voor irritante jeuk als je gestoken bent. En dat gekrabbel zorgt alleen maar voor nog meer jeuk en wondjes die weer uitmonden in lelijke littekens. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen als je last hebt van jeukende muggenbulten. En het fijne is dat je de meeste dingen gewoon in huis hebt:

Muggenbeetzalfjes, -crèmes en -gels

Er zijn verschillende middeltjes te krijgen tegen jeuk na muggenbeten. Je hebt zalfjes, crèmes en gels. Het is maar net wat je zelf prettig vindt. Je hebt ze in potten en tubes, maar ook handige rollers. Vooral bij kinderen zijn de rollers handig in gebruik. Je moet hiervoor wel even naar de drogist.

Tandpasta

Wrijf de muggenbult in met tandpasta en weg is de jeuk! De menthol die in tandpasta zit zorgt voor een verzachtende werking. Wellicht dat mentholpoeder ook zou kunnen helpen bij het stoppen van de jeuk. En iedereen heeft tandpasta in huis. Dus je kunt nu meteen smeren.

Azijn

Gewoon wat keukenazijn op de beet en weg is de jeuk! Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat de jeuk verdwijnt. Dit komt ongetwijfeld doordat de ph-waarde van dat stukje huid verandert. Je zou hier ook een schijfje citroen of wat citroensap kunnen gebruiken.

Vaseline

Zoals je misschien weet zorgt vaseline voor een beschermend laagje op je huid zonder de huid af te sluiten. Het beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Maar ook bij last van jeukende muggenbulten werkt het heel goed. Smeer het op de muggenbult en weg is de jeuk!

IJsblokjes

De kou van ijsblokjes werkt verdovend en zorgt dat de zwelling minimaal is. Doordat je de muggenbeet verdoofd heb je geen jeuk meer. Enige nadeel is dat zodra de ‘verdoving’ uitgewerkt is, je wel weer jeuk zou kunnen krijgen.

Ui

In uien zitten verschillende genezende stofjes die onder andere ontstekingsremmend zijn. Dit zou de reden kunnen zijn dat ui ook helpt bij verschillende beten en steken.  Leg een schijfje ui (of een halve ui) op de muggenbeet en druk dit even aan. Je zult merken dat je snel van de jeukende muggenbult af bent.

Bananenschil

Dat er in bananen veel goede voedingsstoffen te vinden zijn, weet je natuurlijk wel. Maar wist je dat er in de schil van een banaan ook heel veel handig werkzame stofjes zitten? Wrijf de binnenkant bananenschil over de muggenbult en weg is de jeuk.

Zout

En dan niet bewerkt zout zoals keukenzout. Maar zeezout of Himalayazout. In dit zout zitten verschillende mineralen die een hele goede werking op de huid hebben. Ze reinigingen en ontgiften. Zo kan een bad met zout helpen als je meerdere muggenbulten hebt. Maar als het maar om een paar jeukende muggenbulten gaat, kun je een papje maken met wat water en zout. Ik zou het zout wel eerst fijnmalen. Dit papje smeer je op de muggenbulten en laat je even intrekken.

Nooit meer last van jeukende muggenbulten

Zo zie je maar dat er genoeg huis-tuin-en-keuken-middeltjes zijn die jou zullen verlossen van jeukende muggenbeten. Je hoeft daarom nooit meer laste te hebben van die vervelende jeukende muggenbulten. De meeste dingen heb je gewoon in de keuken of badkamer liggen. Je hebt natuurlijk ook nog het welbekende kruisje met je nagels in de muggenbeet maken. Je kan het proberen, maar of het echt helpt…

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Blijf op de hoogte!

Gratis tickets, aanbiedingen en fun direct in je e-mail!