Lente Fair - 2 t/m 5 apr 2020 Rotterdam Ahoy

Lente Fair
2 t/m 5 apr 2020
Rotterdam Ahoy

Fruitvliegjes

Wat te doen tegen fruitvliegjes: 7 handige tips

Fruitvliegjes houden van fruit en planten

Fruitvliegjes kunnen heel vervelend zijn. Vooral in de zomer kan je meer last van fruitvliegjes hebben. Dat is niet zo gek, want ze houden van (over)rijp fruit. En in de zomer rijpt het fruit in je fruitschaal nu eenmaal wat sneller. Maar fruitvliegjes zie je vaak ook bij kamerplanten of in en rond de vuilnisbak. Heel vervelend! Maar gelukkig kun je ze heel makkelijk bestrijden. Met deze tips tegen fruitvliegjes ben je zo van deze vervelende beestjes af.

Leg fruit in de koelkast

Het meeste fruit kan je in de koelkast bewaren. Denk bijvoorbeeld aan kiwi’s, sinaasappels, appels en peren. Doordat dit fruit niet meer op de fruitschaal ligt zal je merken dat er minder fruitvliegjes ontstaan. Maar bananen kun je niet in de koelkast leggen. Wat je wel kunt doen is de bananen sneller opeten en zorgen dat ze niet overrijp zijn.

Gooi overrijp fruit weg

Heb je toch je fruit in de fruitschaal liggen? Zorg dan dat je het fruit niet te lang laat liggen. Zodra ze overrijp zijn zullen de fruitvliegjes ontstaan. En dit is nog niet alles. De fruitvliegjes leggen eitjes in overrijp fruit en hierdoor zul je alleen maar meer fruitvliegjes krijgen.

Wikkel tape of plakband om de bananentros

Wikkel tape of plakband om de aanhechtingen van de bananentrots. Dus bovenaan de tros waar de bananen samenkomen. De tape zorgt ervoor dat het rijpingsproces wordt vertraagd. Hierdoor kunnen de bananen iets langer in de fruitschaal voordat ze overrijp zijn. En nogmaals, gooi de bananen voordat ze helemaal bruin zijn weg. Of vries ze in als je ze voor een smoothie wilt gebruiken.

Zet een basilicumplant in de keuken

Fruitvliegjes houden niet van de geur van basilicum. Koop daarom een basilicumplantje en zet hem in de keuken. Je raakt dan niet alleen de fruitvliegjes kwijt, maar je hebt ook altijd een lekkere smaakmaker voor je Italiaanse gerechten in huis.

Zuig de fruitvliegjes op

Als je snel actie wilt ondernemen, pak dan de stofzuiger en zuig de fruitvliegjes op. Heb je een stofzuiger met een stofzuigerzak? Gooi de zak dan gelijk weg. En als je een stofzuiger zonder zak hebt, leeg je het stofcompartiment. Je wil namelijk niet dat ze in je stofzuiger eitjes gaan leggen.

De ouderwetse vliegenstrips

Ze zijn nou niet een mooie aanvulling op je interieur, maar ze werken wel. En je hoeft de vliegenstrips alleen op te hangen totdat je van de vliegjes af bent. Als je je daarna aan tips 1 t/m 4 houdt, zal je geen vliegenstrips meer nodig hebben.

Controleer al je kamerplanten

Fruitvliegjes zie je ook vaak rond kamerplanten. Dit komt omdat ze vaak hun nestjes maken tussen de bladeren. Heb je een nestje gevonden? Zet de plant dan even buiten en spoel hem eventueel even af met de tuinslang of een plantenspuit. Door het water zullen de vliegjes opschrikken en wegvliegen. Laat de plant gerust een dagje buiten staan voordat je hem weer binnen zet. Blijven de vliegjes toch terugkomen dan zit er niks anders op dan de plant weg te gooien.

Geen last meer van fruitvliegjes

Fruitvliegjes zijn niet schadelijk en kunnen niet veel kwaad. Maar vervelend zijn ze wel. En je wilt zeker geen fruit eten waar ze hun eitjes in hebt gelegd. Met bovenstaande tips zal je geen last meer van deze vervelende beestjes hebben en weer ongestoord van je fruit kunnen genieten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Blijf op de hoogte!

Gratis tickets, aanbiedingen en fun direct in je e-mail!